rozmiar czcionki: A | A | A

W Zieleńcu powitaliśmy zimę na Dolnym Śląsku!

14.12.2015 09:01 09:01

12 grudnia, w Zieleńcu na Dolnym Śląsku oficjalnie powitaliśmy zimę. Fani sportów zimowych pod okiem ekspertów przygotowali swój sprzęt do sezonu narciarskiego. Wszyscy poszukujący wrażeń przybyli do dolnośląskiego turystycznego miasteczka na liczne warsztaty i atrakcje, a amatorzy kulinariów skusili się na smakowitą ofertę mistrza gotowania Zbigniewa Koźlika. W Zieleńcu oficjalnie otworzyliśmy sezon narciarski i udowodniliśmy, że zima na Dolnym Śląsku może być naprawdę gorąca! W tym zimowym wydarzeniu udział wziął Jerzy Michalak, Członek Zarządu Województwa.

Na głównym parkingu (przy siedzibie GOPRu) w Zieleńcu zaprezentowaliśmy Dolny Śląsk w pigułce. Rozgrzewaliśmy muzyką zespołu Me, Myself and I, ciepłymi potrawami Zbigniewa Koźlika, których sekretem smaku są naturalne, pochodzące z Dolnego Śląska produkty. Temperaturę podnosiliśmy występami teatru ognia Avatar oraz pokazami street dance. Tradycyjnie już pokazaliśmy też niektóre dolnośląskie atrakcje, w tym ofertę Huty Julia oraz bolesławieckiej ceramiki.

Zadbaliśmy o to, aby było aktywnie, zdrowo i bezpiecznie. Skorzystać było można z porad dietetyków, zapoznać się z ofertą dolnośląskich uzdrowisk, uczestniczyć w pokazach ratowniczych GOPRu oraz pod okiem specjalistów przygotować swój zimowy sprzęt.

Tego dnia w Zieleńcu bawiliśmy się aż do zmroku!


fot. UMWD/UM Duszniki Zdrój