W dniach od 14 do 16 października 2011 roku w Łodzi odbyła się już czwarta edycja Targów Naturalnej Żywności NATURA FOOD.
[więcej]Tegoroczne Forum Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego, której członkiem jest Województwo Dolnośląskie, odbyło się w duńskiej miejscowości Roskilde dzięki wysiłkom i gościnności regionalnych koordynatorów i podmiotów członkowskich Sieci z regionu Zelandii.
[więcej]8 października br. Dobków, w gminie Świerzawa, Najpiękniejsza Wieś Dolnego Śląska w roku 2011, gościła przeszło 600 osób podczas uroczystości wręczenia nagród laureatom konkursu „Piękna Wieś Dolnośląska 2011”. To podsumowanie III już edycji konkursu organizowanego przez Urząd Marszałkowski Województwa Dolnośląskiego dla sołectw uczestniczących w inicjatywie Odnowa Dolnośląskiej Wsi. Podczas gali nagrody i wyróżnienia wręczono laureatom IV kategorii konkursowych, w tym na...
[więcej]Od środy 5 października do dzisiejszego popołudnia w ramach targów Gastro-Hotel, prezentowane są dolnośląskie produkty tradycyjne i regionalne.
[więcej]Dziś w Warszawie członek zarządu województwa Włodzimierz Chlebosz miał świetną okazję, żeby zachwalać dolnośląskie przysmaki. Spotkanie w Kancelarii Prezesa Rady Ministrów dotyczyło sposobów na promocję regionalnych produktów. Premier zapowiedział szybkie zmiany w przepisach, które ograniczają działalność wytwórców.
[więcej]Województwo Dolnośląskie wzięło udział w jednym z największych w skali kraju wydarzeniu targowym jakim są Targi „Smaki Regionów”, które odbyły się w Poznaniu w dniach 11-14 września 2011 roku. Podczas imprezy konsumenci mieli okazję porównać potrawy i produkty z różnych regionów Polski oraz poznać metody ich produkcji, oparte na lokalnych tradycjach i zwyczajach. Udział w przedsięwzięciu był doskonałą okazją do promocji producentów i przetwórców żywności regionalnej, tradycyjnej i...
[więcej]