rozmiar czcionki: A | A | A


Nabór Wystawców - Targi Smaki Regionów 2019 w Poznaniu

Dodano: 11-07-2019

Urząd Marszałkowski Województwa Dolnośląskiego organizuje stoisko promocyjne Województwa Dolnośląskiego podczas Targów „Smaki Regionów”, które odbędą się w dniach 28-30.09.2019 r. na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich.

[więcej]

Podróż studyjna w ramach realizacji Odnowy Dolnośląskiej Wsi

Dodano: 19-06-2019

25-28 lipca 2019r. Wsie tematyczne województwo lubelskie

[więcej]

XIX Edycja Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”

Dodano: 18-06-2019

Przetwory mięsne, owocowe, warzywne, produkty mleczne, zbożowe, cukiernicze, miody i napoje – w tych kategoriach dolnośląscy producenci zgłosili do konkursu 42 produkty.

[więcej]

Regionalna edycja konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”

Dodano: 17-04-2019

Urząd Marszałkowski Województwa Dolnośląskiego i Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego serdecznie zapraszają do udziału w XIX edycji wojewódzkiego etapu ogólnopolskiego konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” na najlepszy regionalny produkt żywnościowy.

[więcej]

Konkurs „Polska wieś - dziedzictwo i przyszłość”

Dodano: 11-04-2019

XI edycja konkursu na prace dotyczące polskiego rolnictwa i obszarów wiejskich

[więcej]

„Prezentacja Tradycyjnych Stołów Wielkanocnych, Palm i Pisanek”

Dodano: 10-04-2019

„Prezentacja Tradycyjnych Stołów Wielkanocnych, Palm i Pisanek” od ponad 10 lat gości w Pasażu Grunwaldzkim. 6 kwietnia br., podczas uroczystego otwarcia kolejnej edycji, życzenia świąteczne wystawcom i gościom złożyli Jego Ekscelencja Ks. Biskup Jacek Kiciński, Wicemarszałek Województwa Dolnośląskiego Pan Marcin Gwóźdź i Prezes Dolnośląskiej Izby Rolniczej Pan Leszek Grala.

[więcej]

Akcja "KUPUJ ŚWIADOMIE"

Dodano: 09-04-2019

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi prowadząc szereg działań informacyjno- promocyjnych dotyczących rynku żywności wysokiej jakości, mających na celu budowanie patriotyzmu konsumenckiego oraz wzrost konkurencyjności polskiej żywności przygotowało broszurę informacyjną „Kupuj świadomie” dotycząca znakowania produktów. Prosimy o zapoznanie się z jej treścią aby podejmować świadome decyzje zakupowe w oparciu o istniejące systemy i znaki jakości.

[więcej]