Zatrudniają miliony pracowników i wypracowują niemal 20% polskiego PKB - mowa o firmach rodzinnych, które stanowią o sile naszej gospodarki. O tym, jak budować własną markę i zdobywać nowe rynki biznesmeni dyskutowali podczas Kongresu Firm Rodzinnych.
[więcej]Urząd Marszałkowski Województwa Dolnośląskiego zwraca się do Państwa z zapytaniem ofertowym na realizację badania: Ewaluacja ex-ante projektu Dolnośląskiej Strategii Innowacji 2030.
[więcej]Kongres Firm Rodzinnych jest wspólnym dziełem środowiska biznesowego, samorządowego i akademickiego, jedynym i pierwszym na Dolnym Śląsku wydarzeniem o tej skali i wadze merytorycznej adresowanym do osób prowadzących firmy rodzinne, przyszłych sukcesorów oraz pracowników tych firm i wszystkich zainteresowanych tematyką firm rodzinnych. Kongres stanowi platformę dla przedsiębiorców rodzinnych z województwa dolnośląskiego, dzięki której mogą dzielić się swoimi doświadczeniami i unikalnym know...
[więcej]Urząd Marszałkowski Województwa Dolnośląskiego zwraca się z prośbą o przesłanie oferty dotyczącej świadczenia usługi transportowej na potrzeby realizacji projektu „TRAILS + | Mobilne Laboratoria Innowacyjności i Usług: rozwój i zwiększanie innowacyjności w Regionie Transgranicznym Polska – Saksonia” w ramach Programu Współpracy INTERREG Polska – Saksonia 2014-2020 oraz potrzeby Urzędu Marszałkowskiego Województwa Dolnośląskiego.
[więcej]Urząd Marszałkowski Województwa Dolnośląskiego zwraca się z prośbą o oszacowanie kosztów świadczenia usługi transportowej na potrzeby realizacji projektu „TRAILS + | Mobilne Laboratoria Innowacyjności i Usług: rozwój i zwiększanie innowacyjności w Regionie Transgranicznym Polska – Saksonia” w ramach Programu Współpracy INTERREG Polska – Saksonia 2014-2020 oraz potrzeby Urzędu Marszałkowskiego Województwa Dolnośląskiego.
[więcej]Według szacunków w Polsce co roku marnuje się około 9 mln ton żywności. W przeliczeniu na statystycznego Polaka daje to 235 kg jedzenia rocznie. O tym jak poradzić sobie z tym wyzwaniem i jak sami możemy ograniczyć marnowanie żywności dyskutowaliśmy na konferencji „Wykorzystuję – nie marnuję!” zrównoważona konsumpcja żywności elementem transformacji w kierunku gospodarki obiegu zamkniętego. Wydarzenie zostało zorganizowane przez Wydział Rozwoju Gospodarczego w ramach działań projektu CircE –...
[więcej]